Home / כללי / פולי קפה – מה משפיע על טעם הקפה שלכם? 

פולי קפה – מה משפיע על טעם הקפה שלכם? 

במאמר זה תקבלו מידע הכרחי הנוגע לפולי קפה: על ההבדלים הקיימים בין סוגי פולי הקפה השונים, על תהליך הקלייה ועל כמות הקפאין שישנה בקפה.  

פולי קפה – הטעם משתנה בהתאם לאזור הגידול 

טעם הקפה משתנה באופן משמעותי בהתאם למקום הגידול שלו. לאקלים ולאזור הגיאוגרפי בו מגודל הקפה יש השפעה משמעותית על הקפה והארומה שלו. להלן מידע על המקומות השונים בהם הקפה מגודל ועל ההבדלים בין האזורים השונים:

  • מרכז אמריקה: פולי קפה גדלו באזור מרכז אמריקה טעמם פירותי יותר, בעלי ארומה אגוזית מתונה, חמיצותם מתונה ונעימה יותר וטעמם קל.
  • דרום אמריקה: טעמם של פולי הקפה בדרום אמריקה נוטה להיות מתקתק, טעמם פשוט יותר והטעם שלהם נוטה להיות יותר שוקולדי או בטעם של דבש, בפרט אם מדובר בקפה הגדל בקולומביה.
  • אפריקה: לפולי קפה הגדלים באפריקה יש טעם הדומה לפירות יער וליין. הקפה בעל ארומה פירותית ופרחונית. באשר לקפה אתיופי, טעמו דומה לזה של אוכמנויות.
  • אסיה: פולי קפה הגדלים באסיה הינם בעלי חומציות נמוכה וטעמם נוטה להיות "אדמתי" יותר, בשונה מזרים אחרים שהטעמם פירות יותר.

רמת הקלייה של פולי הקפה 

ישנן רמות קלייה שונות של פולי הקפה. להלן פירוט על ההבדלים הקיימים באופן הקלייה של פולי הקפה:

  • קלייה בהירה: קלייה זו גורמת לכך שטעם הקפה יהיה חלק ללא מרירות, וטעמו המעודן והמקורי נשמר טוב יותר, אך חמיצותו גבוהה יותר.
  • קלייה בינונית: קלייה זו מעניקה טעם קלוי יותר ומצמצמת את רמת החומציות של הקפה. קפה זה הוא נפוץ מאוד מכיוון שטעמו לא חמוץ מדי, אבל גם לא יותר מדי מריר. אמנם חלק ממרכיבי הטעם המקוריים יאבדו בתהליך זה, אך הטעם העיקרי ישמר ויורגש.
  • קלייה כהה: קלייה כהה: קלייה מסוג זה גורמת משנה את טעם הקפה כך שטעמו מריר יותר וטעמי הקלייה מורגשים היטב.

כמות קפאין בפולי קפה 

מיתוס נפוץ שקיים הוא שפוליי קפה בקלייה כהה מכילים כמות גבוהה יותר של קפאין. עם זאת, בדיוק ההפך הוא הנכון. הקלייה משמידה חלק מהקפאין שקיים בפולי הקפה. כך, למעשה, ככל שהקפה קלוי יותר, כך הוא יכיל כמות נמוכה יותר של קפאין.

Check Also

שווארמה בגוש עציון

שווארמה בגוש עציון מזמינים און ליין

אם עד ללפני כמה שנים הורגלנו לצאת החוצה בכל פעם שחשקנו במנת שווארמה נוטפת שומן, …