האמת המאתגרת צריכה להיאמר, והיא שאף אחד לא באמת יודע איך לאכול בריא. כל שני וחמישי יוצא איזה מחקר חדש שמוכיח מעבר לכל צל של ספק מחקר אחר שיצא שבוע לפני זה והוכיח בדיוק את ההפך הגמור. פעם תוקפים את הפחמימות, אחרי זה את החלבונים, לפעמים זה את הסוכר, ולפעמים זה את הבשר. לא פלא שכולם מבולבלים, ושהמוני אנשים סובלים מבעיות בעיכול.
כדי לצאת מהבלבול לתוך בהירות מקסימלית אנחנו נציע לכם להתמקד בדברים שאין עליהם עוררין, עובדות פונקציונאליות שאף מחקר לא יכול לערער עליהן. עם הרשימה הזו תוכלו לצאת לעולם, ולרשתות שיווק המזון, בביטחון מלא.
הבסיס התמידי לאוכל בריא
- מגוון – הגוף שלנו צריך הרבה מאוד חומרים. מינרלים, וויטמינים, חלבונים, פחמימות, נוגדי חמצון, חומצות אמינו, ועוד נוטריינטים שונים ומשונים. כשאוכלים מגוון, הסיכוי לתת לגוף שלכם את כל מה שהוא צריך עולה.
- טבעי – למזלנו הרב, המחוקק קבע כי יצרני המזון מחויבים לחלוק עימנו את רשימת הרכיבים על המוצרים שהם משווקים לנו. הציצו ברשימת הרכיבים של המוצר שלפניכם – אם יש שם רכיבים שאתם לא יודעים איך לבטא את שמם, זה כנראה לא דברים טבעיים, וכדאי להתרחק מזה כמו מאש.
- בהתאם לצורך – ספורטאי מקצועי או "באדי בילדר" שעסוק בפיתוח שריר צריך לאכול בצורה שונה מאשר אדם שמבלה את רוב שעות היום על כסא משרדי מול צג המחשב ומבצע פעילות גופנית קלה 3 פעמים בשבוע. התאימו את התזונה שלכם לפעילות שלכם.
צורות הכנה ואכילה נכונה
לצורת ההכנה של האוכל שלנו יש גם השפעה גדולה על הבריאות שלנו. אוכל מטוגן הוא לא אוכל בריא. הוא טעים, אבל הוא ממש לא טוב לנו. זה נכון גם לאוכל עם יותר מדי מלח, או אוכל מעושן למשל. מה שאפשר לאכול חי, תאכלו חי. מה שצריך לבשל, תבשלו. אל תשרפו, אל תטגנו בשמן עמוק, ואם אפשר אז תנביטו ותאדו.
ואם אתם שואלים את עצמכם איך לאכול בריא כשאוכלים בחוץ, אז תזכרו שאכילה בריאה קשורה גם לשמחת חיים, ואם אתם אוהבים לאכול במסעדות, עשו זאת, אך בצורה חכמה, רק אחת לזמן מה, וגם אז בחרו מנות בריאות.